Simit Poğaça

Servis
7-8 Kişilik
Hazırlama
80 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 50 g tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Söke Geleneksel Un (aldığı kadar)

 

Üzeri için;

  • Pekmez
  • Su
  • Susam
Hazırlanışı

1. Yoğurt, yumuşak tereyağ, yumurta, sıvı yağ, şeker, mahlep, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın.
2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurarak aldığı kadar un ekleyin.
3. Biraz pekmezi sulandırın.
4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar kopartarak elinizde yuvarlayın. Üzerine hafif bastırın. Önce pekmez-su karışımına, sonra susama bulayın ve fırın tepsinize yerleştirin.
5. Hamurların üstlerine bıçak ile çarpı şeklinde derin çizikler atın.
6. Tüm hamura uyguladıktan sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle