Sirkeli Tuzlu Kıtır Kurabiye

Pastanelerdeki o meşhur ağızda dağılan tuzlu kurabiyelerin lezzet sırrını sizin için keşfettik, öğlen çaylarının yanına çok yakışacak o eşsiz tadın, sirkeli tuzlu kurabiyenin en pratik hazırlanışına yeni tarifimizde yer verdik. Şimdiden afiyet olsun…

 

Sirkeli Tuzlu Kıtır Kurabiye
Servis
8-9 Kişilik
Hazırlama
80 Dakika
Pişirme
Üzeri Kızarıncaya Kadar
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 1 paket tereyağı (250 g)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 9 çay bardağı Söke Geleneksel Un (500 g)
  • 1 paket kabartma tozu (10 g)

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Tereyağı, sıvı yağ, sirke, tuz, şeker ve yumurtayı iyice çırpın, üzerine sırası ile unu ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurun.
  3. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şekiller verin ve tepsiye dizin.
  4. Üzerine yumurta sarısını sürün.
  5. Dilerseniz susam veya çörek otuyla süsleyin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle