Soslu Karnabahar

Karnabaharı sevenlerinin olduğu gibi kokusundan dolayı sevmeyenlerinin de çok olduğunu fark ettik ve kollarımızı sıvadık. Lezzetine lezzet eklerken kokusunu bastırdığımız bu tarifimiz ile sevmeyenler karnabahara bir şans daha vermeli diye düşünüyoruz.

 

Servis
3-4 Kişilik
Hazırlama
35 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 1 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 3 yemek kaşığı ekmek kırıntısı

 

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı acı sos
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

 

Süslemek için;

  • Yeşil soğan
  • Maydanoz
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Bir karıştırma kabı içerisinde un ve kalan tüm malzemeleri ekleyip boza kıvamında bir karışım elde edinceye kadar çırpma teliyle çırpın.
  3. Sert yapıda olan kök kısmını kestiğiniz ve yeşil yapraklarını temizlediğiniz orta boy karnabaharı, çiçeklerini ayırın.
  4. Karnabaharları hazırladığınız karışıma bulayın ve fazlasını süzerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
  5. Karnabaharların üzerine ekmek kırıntısı serpin ve 180°C'de 25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
  6. Bir karıştırma kabı içerisine acı sos ve zeytin yağını dökün ardından karnabaharlarınızı hazırladığınız sosa bulayın.
  7. Soğan ve maydanozu ekleyerek tekrar karıştırın ve servis edin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle