Stromboli

İçi bol malzemeli dışı çıtır çıtır bir atıştırmalık tarifiyle sizlerleyiz. Bazen geçiştirmek istediğiniz ara öğünde ana kurtarıcınız, bazen yemek saatinde ana yemeğiniz olacak bu tarif.

 

Stromboli
Servis
3-4 Kişilik
Hazırlama
1 Saat 10 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 15 g yaş maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 kâse yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı şeker

 

Sosu için:

  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kekik

 

İçi için;

  • Salam
  • Jambon
  • Kaşar
  • Taze fesleğen
  • Mısır

 

Üzeri için;

  • Rende parmesan
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • İnce dilimlenmiş fesleğen
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın.
  2. Hamuru hazırlamak için derin bir karıştırma kabı içerisine un ve diğer tüm malzemeleri alın ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatın ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
  4. Bir tava içerisine rendelenmiş domates, salça, kekiği alın ve sos kıvamına gelene kadar pişirin.
  5. Mayalanan hamuru bir merdane yardımıyla dikdörtgen olacak şekilde açın ve kenarlarında 2 cm boşluk kalacak şekilde üzerine önce sos ardından diğer iç malzemeleri ekleyin.
  6. Boş kalan kenar kısımlarına yumurta sarısı sürün ve rulo şeklinde sararak pişirme kâğıdı serilmiş bir fırın tepsisine alın.
  7. Stramboli’nin üzerine yumurta sarısı sürün ardından susam, parmesan ve fesleğen dilimleriyle süsleyip 180°C’de üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle