Yufka hamuru için;
2,5 su bardağı Söke Geleneksel Un
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
İç harç için;
100 g sucuk
1 adet sivri biber
1 adet domates
Tuz –Karabiber
100 g kaşar peynir
Börek sosu için;
2 yumurta
1/3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1. Yufka hamuru için un ve tuzu harmanlayın. Suyu azar azar ekleyin, hafif yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun ve hamuru 15 dakika dinlendirin.
2. Sonrasında hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın ve yuvarlayın.
3. Bol unlu tezgahta bezelerden ince yufkalar açın.
4. Böreğin iç harcı için biberi bir tavada soteleyin. Sucukları ekleyin ve sotelemeye devam edin. Son olarak küp küp doğranmış domates ile tuz ve karabiberi de ekleyerek kavurun.
5. Börek sosu için tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırın.
6. Geniş bir tavayı tereyağ ile iyice yağlayın.
7. Bir adet yufkayı tavaya serin, kenarları dışarıda kalsın en son kapatılabilecek şekilde. Yufkanın üzerine sostan dökün ve yayın.
8. Üzerine başka bir yufkayı dağınık ve kırışık bir şekilde yerleştirin. Yine soslayın.
9. İç harcı bu katın üzerine dağıtın. Rendelenmiş kaşar peyniri üzerine yayın.
10. Üzerine bir yufkayı daha dağınık bir şekilde yerleştirin ve tekrar soslayın.
11. Son olarak tavanın kenarlarında kalan yufkayı kapatın.
12. Orta ateşte 15 dakika pişirin. İçinin de pişmesi için kapak kapatabilirsiniz. Çevirip diğer tarafını da pişirin.
13. Dilimlemeden önce 1-2 dakika dinlendirin.
Afiyet olsun...