Tahinli Cevizli Kurabiye

Anne eli değen kurabiyenin içine tahinle ceviz ekledik tadına doyamadık, dışını kadayıf ve şekere buladık yemekten kendimizi alamadık. Bir kere tadına baktıktan sonra ikincisi için sabırsızlanacakları kurabiyeleri siz de sevdikleriniz için mutlaka hazırlamalısınız.

 

Tahinli Cevizli Kurabiye
Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
45 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı Söke Organik Un
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Bir yoğurma kabı içerisine tahin, sıvı yağ, toz şeker, kadayıf, ceviz, kabartma tozu ve vanilyayı alın ve iyice karıştırın.
  3. Hazırladığınız karışım içerisine kontrollü bir şekilde unu ilave edin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  4. Kurabiye hamurundan elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın ve dilerseniz kadayıf ya da şekere bulayarak pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisi içerisine yerleştirin.
  5. Önceden ısıtmış olduğunuz fırın içerisinde ortalama 30 dakika kadar pişirin.
  6. Kurabiyeler soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle