Tahinli Çörek

Susamlı çörek tadını bilmeyen yoktur, çöreği tatlı olsun isteyen ise çoktur. Çıtır çıtır çöreğini tatlı tercih edenler için hazırladığımız bu tarifimizi biz çok beğendik, siz bu ikiliyi beğenecek misiniz merak ediyoruz. Tarifimiz aşağıda sizi bekliyor denedikten sonra yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

Tahinli Çörek
Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
130 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 1 çay bardağı su
  • 2 dolu yemek kaşığı toz şeker
  • 50 g tereyağı
  • 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 300 g Söke Geleneksel Un
  • 2,5 çay kaşığı instant kuru maya

 

Harç için;

  • 200 g tahin
  • 1 türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 1 türk kahvesi fincanı pudra şekeri

 

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 2 çay kaşığı su
  • Susam
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın
  2. Su, toz şeker, tereyağı ve sıvı yağı bir tencerede şeker ve tereyağı eriyene kadar ılıtın.
  3. Geniş bir kap içerisine un ve toz mayayı koyup karıştırın ve ılık sıvı karışımı üzerine dökün.
  4. Yumuşak, ele yapışmayan yağlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  5. Üzerini örterek hamuru 30 dakika dinlendirin.
  6. Dinlendirdiğiniz hamuru tekrar yoğurun ve 2 eşit parçaya ayırın.
  7. Ayrı bir kap içerisinde tahin ve şekerleri karıştırın.
  8. Hamur bezelerini A4 kağıdı büyüklüğünde açın.
  9. Hamurların üzerine 2 yemek kaşığı tahinli harçtan koyun ve yayın.
  10. Hamuru rulo şeklinde sarıp yuvarlayın.
  11. Hazırladığınız ruloları 4 eşit parçaya ayırın ve serçe parmağınız kalınlığına gelene kadar inceltin.
  12. Tüm parçaları uç uca ekleyip çöreğin son şeklini verin.
  13. Pişirme tepsisine aralıklı olarak dizdikten sonra çöreklerin üzerine yumurtalı karışımdan sürün ve susamdan serperek önceden ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
  14. Pişen çöreklerinizi dinlendirdikten sonra servis edin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle