Tai Usulü Tavuk

Acı tai biberi, baharatlar, sarımsak ve çıtır çıtır tavuk evet hepsi bu kadar. Sofralarınızda keyfinizi ve sohbetinizi katlayacak tarif için her şeyi aşağıya bırakıyoruz, şimdiden afiyet olsun.

 

Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
35 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 5 su bardağı süt
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı acı toz tai biberi
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet yumurta
  • 500 g kanat
  • 1 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 2,5 su bardağı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı
  1. Büyük bir kaseye süt ve limon suyunu ekleyerek çırpın. Karışıma tuz, zerdeçal, kimyon, acı toz tai biberi, sarımsak tozu, susam, karabiber ve yumurtayı ekleyerek çırpmaya devam edin.
  2. Karışımın içine kanatları ekleyin.
  3. Başka bir kabın içine un, mısır nişastası ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın.
  4. Sıvı karışımın içindeki kanatları önce un karışımına batırın, ardından tekrar sıvı karışıma alıp tekrar un karışımına batırın.
  5. Kanatları sıvıyağda kızarttıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle