Tam Buğday Unlu Haşhaşlı Grissini

Evde atıştırmalığım mutlaka olmalı diyenler ya da yaz nedeniyle diyet yapanlar. Kendi ellerinizle hazırladığınız, içinde ne olduğunu bildiğiniz bu kıtır çubukları gönül rahatlığıyla tüketecek ve elinizden düşürmeyeceksiniz. Sizin ve sevdikleriniz için oluşturduğumuz tarifimizi biz çok sevdik ve yemelere doyamıyoruz size de gönül rahatlığıyla tavsiye diyoruz.

 

Tam Buğday Unlu Haşhaşlı Grissini
Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
100 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 2,5 su bardağı Söke Tam Buğday Unu
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı haşhaş tohumu
  • 1 çorba kaşığı toz maya
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ılık su
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 170°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Büyük bir kabın içinde 2 su bardağı un, şeker, tuz, haşhaş ve kuru mayayı ekleyin ve iyice harmanlayın.
  3. Hazırladığınız karışımın ortasını havuz gibi açıp zeytinyağını ve ılık suyu karıştırın.
  4. Elinizle yavaş yavaş kenarlardaki unu alıp karıştırarak yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  5. Eğer gerekirse azar azar un ilave ederek hamuru toparlayın ve üzerini örtüp ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın.
  6. Mayalanan hamuru hafifçe unlu bir zeminde merdaneyle yarım cm kalınlığında açın ve keskin bir bıçakla 1 cm eninde şeritler kesin.
  7. Şeritleri elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  8. Önceden ısıtılmış fırında altı ve üzerleri kızarana kadar pişirin ve servis edin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle