Tam Buğdaylı Avokadolu Sandviç

Günün her anında hem sağlıklı hem de besleyici bir lezzeti menüsüne eklemek isteyenleri bu tarifimize davet ediyoruz. Tam buğday unuyla yapılmış duyurucu sandviç ekmeği ve son zamanlarda sandviçlerin vazgeçilmez meyvesi avokado ile bu ziyafete siz de davetlisiniz.

 

Tam Buğdaylı Avokadolu Sandviç
Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
2 Saat 20 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler
  • 1 paket Söke Tam Buğday Ekmek Unu Karışımı
  • 1 paket Söke Kuru Maya
  • 2 su bardağı su
  • 2 dal taze nane
  • 2 dal taze fesleğen
  • 2 yemek kaşığı labne
  • 4 dilim haşlanmış pancar
  • 2 ince dilim avokado
  • 3 dal roka
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Un karışımını ve mayayı derin bir kap içerisine alın ve üzerine su ilave ederek ele yapışmayan hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Yoğurduğunuz hamurun üzerini kurumayacak şekilde kapatarak 20 dakika bekletin.
  4. Beklettiğiniz hamuru yoğurmadan düzleştirin ve tekrar şekil vererek yağlanmış bir tepsi içerisine yerleştirin.
  5. Hamurun üzerini kurumayacak şekilde kapatarak oda sıcaklığında 35-40 dakika mayalanmaya bırakın.
  6. Mayalanan hamurun üzerini fırça yardımıyla ıslatarak önceden ısıtılmış fırın içerisinde 40-45 dakika pişirin.
  7. İç malzemeyi hazırlamak için nane ve fesleğeni kıyıp krem peynirle karıştırın.
  8. Ekmek diliminin üzerine taze otlu krem peynirini sürün.
  9. Pancar dilimleri, avokado dilimleri ve roka yapraklarını sırasıyla dizin, diğer ekmek parçasını üzerine yerleştirin ve servis edin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle