Tarçınlı Kurabiye

Çay saatlerinizin yıldızı olacak tarçınlı kurabiyeyi bizim tarifimizle keşfetmeye hazır olun! Önce kolayca bulabileceğiniz malzemelerle tarifimizi uygulayın, sonra evi saran tarçın kokusunun ve kurabiye lezzetinin keyfini doyasıya çıkarın.

 

Tarçınlı Kurabiye
Servis
6-7 Kişilik
Hazırlama
105 Dakika
Zorluk
Zor
Malzemeler
  • 125 g tereyağı
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • Söke Geleneksel Un (aldığı kadar)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  2. Yoğurma kabına sırası ile tereyağ, şeker, yumurta ve tuzu alın ve iyice karıştırın.
  3. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tarcını güzelce harmanlayın.
  4. Sıvı karışımın üzerine unlu karışımı ekleyin ve alabildiğince un ekleyerek ele yapışmayan hamur elde edene kadar yoğurun.
  5. Hazırladığınız hamurdan, avuç içi büyüklüğünde parçalar koparın ve kalınlığı yarım santim olacak şekilde altı hafifçe unlanmış yüzeyde oklavayla açın.
  6. Farklı kurabiye kalıplarıyla bu parçaları kesin ve yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
  8. Tarçınla süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle