Tarhanalı Bulgur Köftesi

Tarhananın besleyiciliği, bulgurun doyuruculuğu; sosuyla bütünleşen tarhanalı bulgur köftesi. Doyurucu, lezzetli ve ekonomik bu köfte yoğurtla lezzetini katladı, bu lezzeti biz onayladık şimdi sıra sizde.

 

Servis
2-4 Kişilik
Hazırlama
40 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1/2 su bardağı tarhana
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı Söke Geleneksel Un

 

Sosu için;

  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

 

Üzeri için;

  • Yoğurt
  • Nane
Hazırlanışı
  1. Bir karıştırma kabı içerisine bulgur, tarhana ve tuzu alın, üzerine su ilave edip karıştırın.
  2. Karışımın üzerini kapatın ve suyunu çekene kadar bekletin.
  3. Beklettiğiniz karışımın üzerine soğan, un, karabiber ve pul biber ekleyip iyice yoğurun.
  4. Bir tabak içerisine biraz un serpin ve elinizle köfteleri misket büyüklüğünde yuvarlayarak tabağa dizin, etraflarının un ile kaplanması için tabağı hafifçe sallayın.
  5. Hazırladığınız köfteleri bir tencere içerisine alın ve haşlayın.
  6. Sosu hazırlamak için yağ ve salçayı bir tavaya alın ortalama 2 dakika kavurup üzerine su ilave edin ve kaynayana kadar pişirin.
  7. Haşladığınız köfteleri iyice süzün ve sosun içerisine ekleyerek bir süre daha sosla birlikte pişirin.
  8. Dilerseniz üzerine yoğurt ilave ederek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle