Tavada Kolay Otlu Pişi

Dolgun yapısı ve ağızları sulandıran tadının yanına bir de çayınızı demlediniz mi kimse size değmesin. Sahurda, kahvaltıda, 5 çayında kolayca hazırlayacağınız, hem doyurucu hem lezzetli otlu pişi tarifimiz vazgeçilmeziniz olacak.

 

Tavada Kolay Otlu Pişi
Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
40 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı beyaz peynir
  • 1/2 çay bardağı kaşar peyniri
  • 1/2 su bardağı süt
  • 3-4 dal ince doğranmış maydanoz
  • 1/2 kapya biber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı Söke Kepekli Un

 

Kızartmak için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
  1. Derin bir kap içerisinde yumurta, beyaz peynir, kaşar peyniri, süt, maydanoz, kapya biber, kırmızı pul biber, tuz ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın.
  2. Hazırladığınız karışımın üzerine Söke Kepekli Un ekleyin ve yoğurun.
  3. Hamuru kızartacak olduğunuz boyutunda açın ve 8 eşit parçaya ayırın.
  4. Ve önlü arkalı kızartın.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle