Tavuklu Quesadilla

Dünya mutfağı artık sizin mutfağınızda. Meksika’nın eşsiz lezzeti tavuklu quesadillayı sizin için hazırladığımız tarifimizle keşfedin, Meksika baharatlarıyla harmanlanmış tavuk lezzetinin keyfini doya doya çıkarın.

 

Tavuklu Quesadilla
Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
80 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

Tortilla ekmeği için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı mısır unu
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı Söke Geleneksel Un

 

İç harcı için;

  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet kalifornia biber
  • 1 adet kapya biber
  • 300 g tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
  1. Derin bir karıştırma kabı içerisine yoğurt, tuz, mısır unu, su ve unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  2. Hazırlamış olduğunuz hamuru 30 dakika dinlendirin.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve oklava yardımı ile servis tabağı büyüklüğünde açın.
  4. Bir tava içerisinde orta ateşte iki tarafını da pişirin.
  5. İç harcı hazırlamak için jülyen doğranmış olan soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
  6. Jülyen doğranan tavuğu ekleyip soteleyin.
  7. Ardından jülyen doğranan biberler, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyin ve soteleme işlemine devam edin.
  8. Bir tava içerisinde tereyağını eritin ve hazırlamış olduğunuz tortilla ekmeğini tavaya yerleştirin.
  9. Üzerine hazırlamış olduğunuz iç malzemeyi ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
  10. Diğer tortilla ekmeğini kapak yapıp alt kısmı kızarana kadar pişirin.
  11. Bir kapak yardımı ile ters yüz yapın ve üst kısmını da kızarana kadar pişirip servis edin.

Afiyet olsun...