Tiramisu Pasta

Tiramisu Pasta
Servis
8 Kişilik
Hazırlama
60 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

Kedi dili bisküvisi için; 
1/2 su bardağı Söke Geleneksel Un
3 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı toz şeker3 adet yumurta beyazı
1/4 su bardağı toz şeker
Pudra şekeri

Şurubu için;
1,5 su bardağı kaynar su
2-3 yemek kaşığı kahve
1/3 su bardağı toz şeker

Tiramisu kreması için;
3/4 su bardağı labne peyniri
3 yumurta sarısı
1/3 su bardağı toz şeker
2 paket krem şanti (3/4 su bardağı süt ile çırpılmış)
1 tatlı kaşığı vanilya

Hazırlanışı

1. Fırınınızı 200 derecede çalıştırın. (Fansız, alt üst ayarda)
2. İki adet fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin.
3. Yumurta sarılarınızı 2 yemek kaşığı toz şekerle 2-3 dakika çırpın.
4. Yumurta beyazlarınızı ayrı bir çırpma kabında çırpmaya başlayın. Köpükleşmeye başladığında 50 gr şekeri azar azar ekleyerek katılaşana kadar çırpın.
5. Yumurta beyazlarından yumurta sarılarına iki kaşık ekleyin ve spatula ile alttan üste katlama hareketleriyle karıştırın.
6. Kalan yumurta beyazlarının tamamını da yumurta sarılarına ekleyin ve karıştırmaya devam edin. En son unu eleyerek ekleyin ve nazik hareketlerle karıştırın.
7. Bir sıkma torbasına düz uçlu duy takın, hamurunuzu doldurun ve 20-23 cm'lik çemberinizin boyutunda iki adet yuvarlak bisküvi tabanı olacak şekilde yağlı kağıdınıza içten dışa doğru spiral hareketlerle sıkın.
8. Hamurlarınızın üzerine bir elek yardımıyla pudra şekeri serpin.
9. Fırında 10 dakika pişirin.

Tiramisu kremasının;
1. Orta boy bir tencerede tüm malzemeleri karıştırın ve şeker eriyince buzdolabına koyun. Pastamızı hazır edene dek soğusun.
2. Yumurta sarılarınızı toz şekerle çırpın. İçine labne peynirini ekleyip yavaşça karıştırın.
3. Bir çırpma kabında krem şantiyi sütle kaymak gibi bir kıvam alıncaya dek çırpın. İçine yumurta-labne karışımından biraz ekleyin ve karıştırın. Kalan karışımı da ekleyin ve karıştırın.
4. Çember kalıbınızı bir tabağın üzerine oturtun ve tabanına uygun şekilde ilk kat kedi dilinizi içine yerleştirin. Şurupla fırça yardımıyla her yerini ıslatın. Kremanın yarısını koyup spatula ile düzleyin. İkinci kat kedi dilini de koyun ve şurupla ıslattıktan sonra kalan kremanızı üzerine koyup düzleyin.
5. En az 4-5 saat buzdolabında bekletin.
6. Soğuyunca üzerine kakao serpip, dilim dilim servis edin.

Afiyet olsun...