Tuzlu Börek Kek

Tuzlu bir tarif hazırlamak istediğimizde aklımıza belki de tuzlu kek hiç gelmiyor. Ancak bu tarifimizi denedikten sonra tuzlu tarifleriniz arasında mutlaka yer edinecek. Akşam televizyonda en sevdiğiniz programı izlerken çayınıza eşlik edecek bu yumuşacık tuzlu tarifimizi mutlaka deneyin.

 

Tuzlu Börek Kek
Servis
5-6 Kişilik
Hazırlama
90 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet havuç
  • 1 kase rendelenmiş tulum peyniri

Üzeri için;

  • Susam ve çörek otu
Hazırlanışı

1. Fırınınızı 175°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
2. Maydonozu ince ince doğrayın, havuç ve tulum peynirini rendeleyerek bir kenarda bekletin.
3. Çırpma kabına yumurtaları alarak iyice çırpın. Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek güzelce karışana dek çırpmaya devam edin.
4. Yumurtalı karışama maydanoz, havuç ve tulum peynirini ilave edin ve güzelce karıştırın.
5. Ayrı bir kapta un, tuz, kabarma tozu ve karbonatı güzelce harmanlayın.
6. Unlu karışımı, sıvı karışıma azar azar ekleyerek çırpın.
7. Kek kalıbını tereyağ ile yağlayın ve içerisine susam ve çörek otu serpiştirin.
8. Daha sonra kek harcını kalıba dökerek 175 derecede 40 dakika pişirin.
9. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle