Vanilyalı Narlı Pasta

Vanilyalı Narlı Pasta
Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
40 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

Keki için 
1 buçuk su bardağı Söke Geleneksel Un
110 g tereyağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı vanilya
1/3 su bardağı krema
1/4 su bardağı + 2 yemek kaşığı su

Pastacı kreması için 
3 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Bir çimdik tuz
3/4 su bardağı süt
Yarım tatlı kaşığı vanilya

Hazırlanışı

Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın. Kalıbınızı yağlayıp içine pişirme kağıdı yerleştirin.
Bir kapta un, kabartma tozu, tuzu harmanlayın.
Bir kasede krema ve suyu karıştırın.
Bir çırpma kabında ise tereyağını toz şekerle 3 dakika boyunca yüksek hızda çırpın. Hızı düşürüp yumurtaları tek tek ekleyin ve her ekleyişten sonra yarım dakika çırpın. Vanilyayı da ekleyin.
Karışımları birleştirip düşük hızda çırparak karıştırın.
Karışımı kalıba dökerek 30 dakika pişirin. Bu esnada pastacı kreması hazırlayabilirsiniz.

Pastacı kremasının;
Isıya dayanıklı bir kasede yumurta sarısı, toz şeker, tuz ve nişastayı bir iki dakika çırpın.
Orta boy bir tencereye sütü koyun ve orta ateşte hafif kaynamaya başlayınca sütü kaseye çok yavaşça ekleyin, bir yandan çırpmayı unutmayın.
Karıştırın ve tekrar tüm karışımı tencereye alın. Sürekli çırpma teli ile çırparak koyulaşmasını bekleyin. Koyu bir krema kıvamı aldığında altını kapatın. Vanilyayı koyun, karıştırın ve temiz bir kaseye alın.
Üzerine temas edecek şekilde streç film örtüp buzdolabında soğumaya bırakın.
Güzelce soğuduğunda streç filmi sıyırın ve çırpma teli ile karıştırıp kremayı açın.
Keki kalıbından çıkardıktan sonra üzerine kremayı döküp yayın ve nar taneleri ile süsleyin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle