Yarma Çorbası

Yemeklerde başlangıç olarak tercih ettiğimiz, diğer çorbalardan doyuruculuğu ile farklı olan yarma çorbasını doyurucu öğünler için de tercih edebiliriz. Yoğurdu, nohudu, yarma buğdayı üzerine eklediğimiz naneli tereyağı… Bu muhteşem lezzeti bu tarif ile mutlaka denemelisiniz.

 

Yarma Çorbası
Servis
3-4 Kişilik
Hazırlama
30 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler
  • 1 su bardağı Söke Organik Un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1/2 su bardağı yarma buğday

 

Üzeri için;

  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
Hazırlanışı
  1. Derin bir tencere içerisinde un, yumurta, yoğurt, tuz ve 1 su bardağı suyu iyice karıştırın.
  2. Hazırladığınız karışımın üzerine kalan suyu ekleyin ve ocağa alın.
  3. Önceden suda bekletilmiş yarma buğday ve haşlanmış nohudu çorbaya ilave edin orta ateşte kaynamaya bırakın.
  4. Çorba kaynamaya ve kıvam almaya başlayınca altını kısın ve ayrı bir tava içerisinde tereyağını kızdırıp üzerine nane ekleyin ve biraz daha kızdırın.
  5. Naneli yağı çorbanın içerisine ekleyip iyice karıştırın ve çorbayı ocaktan alın.
  6. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle