Yılbaşı Pastası

Yeni yıl yaklaşıyor ve tabii ki sofralar da yılbaşı pastasını bekliyor. Bu tarifimizle hem yeni yıl için harika bir pastanın lezzetini keşfedin hem de yeni yıla en tatlı haliyle başlayın. Unutmayın yeni yıla nasıl girerseniz, öyle geçer…

 

Yılbaşı Pastası
Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
60 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

Kek için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 2,5 çay bardağı şeker
  • 2,5 yemek kaşığı sıcak su
  • 3 çay bardağı Söke Geleneksel Un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 3 adet yumurta (sarısı)
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
Hazırlanışı

Kek için;

  1. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.
  2. Yumurtaların beyazı, tuz ve şekerin yarısını kremşanti kıvamı alana kadar çırpın.
  3. Ayrı bir kapta, yumurtaların sarısına, şekerin diğer yarısı ve sıcak suyu ekleyin ve şeker eriyene kadar çırpın.
  4. Daha sonra bu karışıma un, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek karıştırın.
  5. Yumurtanın beyazıyla elde ettiğiniz karışımı, yumurta sarısından elde edilen karışıma hamuru söndürmeden iki defada ekleyerek yavaşça karıştırın.
  6. Hazırlanan hamuru kek kalıbına dökün ve 180 derece fırında pişirin.

Kreması için;

  1. Derin tencereye yumurta sarıları ve şekeri dökün ve bir mikser yardımıyla kıvam alana kadar çırpın. Daha sonra unu ekleyin ve tekrar karıştırın.
  2. Karışıma yavaş yavaş sütü ekleyin ve çırpın.
  3. Hazırlanan bu karışımı ocağa alın ve dibinin tutmaması için sürekli karıştırarak pişirin.
  4. Kaynadıktan sonra, tereyağı ve vanilyayı ekleyin ve son kez iyice karıştırarak ocaktan alın.
  5. Soğuması için kenarda bekletin.
  6. Kremanız soğuduktan sonra, bir spatula yardımıyla kekin üzerine sürün ve dilediğiniz şekilde süsleyin.

Afiyet olsun...

Tarifi Dinle