Hakkımızda
Ana Sayfa    |    Hakkımızda    |    Tarihçe
tarihce

Değirmencilikteki 60 yıla yakın uzmanlığı ve tecrübesiyle üretimin her aşamasında yüksek kaliteyi odağında tutan Söke, çevreye ve insana karşı saygı ve güven anlayışıyla gerçekleştirdiği dünya standartlarındaki teknoloji yatırımları, profesyonellerin ve tüketicilerin ihtiyaçlarına uygun ürün çeşitliliği ile bugün Türkiye’nin lider ve yenilikçi un markası konumunda.



1967

Dünyada en saygın değirmen teknolojisini geliştiren İsviçreli Bühler makinelerini ve teknolojisini kullanarak kurduğu 60 ton kapasiteye sahip ilk değirmeni ile ismini aldığı Söke’de üretime başladı.

1982

Toplam günlük kapasiteyi 440 tona çıkaran ikinci değirmenini kurdu. Aynı yıl gerçekleştirdiği Türkiye’nin ilk endüstriyel paketleme hattı yatırımıyla fırıncılardan evlere kadar geniş bir kitleye ulaşarak hayatımızdaki lezzetlerin hamurunda daha çok yer almaya başladı.

1993

Genel üretiminde otomasyona geçerek üretim kapasitesini günde 560 tona çıkaran Söke, %100 kapasite kullanımıyla Türkiye’nin önde gelen ilk 5 un fabrikasından biri unvanını kazandı.

2017

Buğdaydan farklı olarak diğer tahıl çeşitlerini de tam tane olarak öğütebilen, günlük 60 ton kapasiteli yeni bir değirmen kurdu. Bu son yatırımı ile buğday unu ile birlikte farklı tahıl unlarını da profesyonellerin ve tüketicilerinin beğenisine sundu.

2018

Ankara’ da büyük bir yatırıma imza attı. İç Anadolu Bölgesi’nin en iyi kalitedeki buğdaylarının da işlendiği Ankara Fabrikası ile üretim kapasitesini üçe katlayarak günlük 1400 ton kapasiteye ulaştı. Bu son yatırımı ile ürünlerini daha fazla profesyonele ve tüketiciye ulaştırma imkanı buldu.

2022

Profesyonellerin ve tüketicilerin ihtiyaçlarına uygun ürün çeşitliliği ile Türkiye'nin lider ve yenilikçi un markası konumunda olan Söke 2022 yılı itibari ile Türkiye'nin ve sektörün global markalarından Ulusoy Un bünyesine dahil oldu. Ulusoy Un birlikteliği ile daha güçlü bir yapıya kavuşan Söke, sektörün öncüsü ve global dünyanın bir parçası olma hedefi ile yoluna devam ediyor.



Bugün profesyonellerin ve tüketicilerin ihtiyaçlarına uygun olarak ürettiği farklı un çeşitleriyle Söke, Türkiye'nin her noktasında maharetli ve usta eller tarafından tercih edilmenin gururu ve büyük heyecanıyla sektörünün öncüsü olmaya devam ediyor. Çünkü 60 yıldır lezzetin hamurunda Söke var.