Baklava Kek Tarifi

Dışı çıtır, içi yumuşacık bir tarif: Baklava Kek Tarifi nasıl yapılır? Kat kat tereyağı sürülmüş yufkanın arasında tam kıvamında nefis kek tarifi! Fıstıklı baklava kek tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Hazır baklava yufkasından baklava kek tarifi için tıklayın!

Servis
2-3 Kişilik
Hazırlama
1 Saat 30 Dakika
Zorluk
Kolay
Malzemeler

Kek Hamuru için:

- 1 bağ ıspanak

- 200 ml sıvı yağ

- 200 ml Pınar Süt

- 3 adet yumurta

- 200 g toz şeker

- 600 g Söke Pastalık ve Çeşitlik Un

- 10 g kabartma tozu

- 150 g toz Antep fıstığı

 

Baklava Katları için:

- 9 adet baklava yufkası

- 60 g Pınar Tereyağı, eritilmiş

- 50 g toz Antep fıstığı

- 20-30 g tane Antep fıstığı

 

İç Kreması için:

- 200 g Pınar Labne

Hazırlanışı

- Kek Hamuru için; öncelikle ıspanağı sıvı yağ ve süt ile birlikte blenderdan iyice çekin.

- Ayrı bir karıştırma kabında yumurtaları ve toz şekeri çırpın. İçine ıspanaklı karışımı ilave edin. Un ve kabartma tozunu ilave edin. Toz fıstığı da ekleyin. Yağlanmış çember kek kalıbına harcı dökün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 50-60 dakika pişirin. Pişen keki 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin.

- Baklava Katları için; İki ayrı çember kalıba aynı anda baklava hamurunu koyun (1. baklava yufkası). Üstüne eritilmiş tereyağı sürün. Tekrar bir kat daha baklava hamurunu koyun (2. baklava yufkası). Üzerine eritilmiş tereyağı ve toz fıstığı serpin. Tekrar bir kat daha baklava hamurunu koyun (3. baklava yufkası). Üzerine eritilmiş tereyağı ve toz fıstığı serpin (4. baklava yufkası). Bir kalıp bu şekilde kalacak. Diğer kalıba 5. baklava yufkasını koyup üstünü tereyağı sürüp toz fıstık ve tane fıstık serpin. İki kalıbı da 180°C önceden ısıtılmış fırında (yaklaşık 10 dakika) üstü kızarana kadar pişirin.

- İç Kreması için; Labne peyniri ve pudra şekerini güzelce karıştırın.

- Soğuyan keki kalıptan çıkarın. Keki yanlamasına ikiye kesin. Kestiğiniz kekin alt tabanını servis tabağına alın. Üzerine labne karışımını sürün. Üstüne 4 katlı baklava yufkası ile yaptığınız baklava katını koyun. Üstüne diğer keki oturtun. En üstüne 5 katlı yufkadan yaptığınız baklava katını koyun. Kenarlarını, üzerini toz fıstık ile kaplayarak servis edin.

Tarifi Dinle