Çikolatalı Ekmek Tarifi

Mutfağınızı mis gibi kokutmaya hazır mısınız? Hem görünümüyle hem de lezzetiyle tadına bayılacağınız çikolatalı ekmek tarifi nasıl yapılır? Çikolata dolgulu nefis çörek kıvamında ekmek yapmanın püf noktaları nelerdir? Tam ölçülü mayalı hamurdan fındık kremalı ekmek tarifi nasıl yapılır?

Servis
4-5 Kişilik
Hazırlama
45 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

Hamuru için:

- 10 g kuru maya

- 100 g toz şeker

- 200 ml ılık su

- 200 ml Pınar Süt

- 1 adet yumurta

- 5 g tuz

- 60 g Pınar Tereyağı, oda ısısında

- 1 kg Söke Turkuazı Taş Fırın Unu

 

İç Dolgusu için:

- 150 g çikolatalı fındık kreması

Hazırlanışı

- Hamuru için bir karıştırma kabına kuru maya, toz şeker, süt ve ılık suyu koyup karıştırın. Mayanın aktif hale gelmesi için 10 dk bekleyin. Ardından un hariç diğer malzemeleri ilave edin. En son kontrollü bir şekilde unu ilave edin ve karıştırarak yoğurma işlemini tamamlayın. Üzerini örterek 30 dakika mayalanmaya bırakın.

- Mayalanmış hamuru tezgaha alın, az miktarda un serperek merdane yardımı ile dikdörtgen şekilde hamuru açın. Çikolatalı fındık kremasını hamura sürün. Uzun tarafından başlayarak hamuru sarın. Hamurun baş kısmından 2-3 parmak altından hamuru uzunlamasına sonuna kadar kesin. İkili saç örgüsü gibi hamuru örün. Uç kısımlarından içe doğru iterek hamuru sıkıştırın.

- Pişireceğiniz baton kek kalıbının her yerini yağlayın. İçine hamuru yerleştirin. Kalıbın üstünü kapatın. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Sonra kalıbın üstünü açın. 2 dakika da üzeri açık şekilde pişirin.

- Pişen çikolatalı ekmeği kalıptan çıkarmadan önce en az 1 saat dinlendirin. Ardından kalıptan dikkatlice çıkartıp dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Tarifi Dinle