Polonya’nın meşhur kremalı pastası: Karpatka nasıl yapılır? Evlerinizde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu tatlı, gerçekten muazzam bir lezzete sahip! Peki, Karpatka tarifinin temel malzemeleri nelerdir? Orijinal Karpatka tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar…
Pataşu Hamuru için:
- 200 ml su
- 125 g Pınar Tereyağı
- 2 g tuz
- 190 g Söke Pastalık Un
- 10 g kabartma tozu
- 4 adet yumurta
Pastacı Kreması için:
- 18 g nişasta
- 30 g Söke Pastalık Un
- 200 g toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 400 ml Pınar Süt
- 10 g vanilin
- 90 g Pınar Tereyağı
Üzeri için:
- 100 g taze çilek
- 20 g pudra şekeri
- Pataşu Hamuru için; bir tencereye su, tereyağı ve tuzu alıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra unu ilave edin. 4-5 dk unu kavurun. Hamuru kenara alıp soğumaya bırakın.
- Hamuru bir mikser makinesine alın, kabartma tozunu da ekleyin. Ardından yumurtaları tek tek hamura yedirin. Tüm malzeme homojen bir şekilde karıştıktan sonra harcı ikiye bölün. Yağlı kağıt serilmiş/yağlanmış kelepçeli kalıplara harcı bölün. Üzerine spatula veya bir kaşıkla gelişi güzel şekil verin. Önceden ısıtılmış 165°C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen hamuru dinlenmeye bırakın. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartın.
- Pastacı Kreması için; bir tencereye nişasta, un, toz şeker, yumurta sarısı ve sütü koyun. Önce karıştırın sonra altını açın. Devamlı karıştırarak pişirin. Vanilini ekleyin ve kıvam aldıktan sonra kenara alın. 10 dakika dinlendirdikten sonra tereyağını ilave edin ve kremaya yedirin. Hazır olan pastacı kremasını başka bir kaba alın, contact streç (kremanın üzerine tam temas edecek şekilde) yapın. Buzdolabında dinlenmeye bırakın.
- Servisi için; pastacı kremasını sağlam bir sıkma torbasına alın. Servis tabağınıza hamurun bir tanesini koyun. Her yerine gelecek şekilde kremayı sıkın. Diğer hamuru üzerine koyun. Çilekleri dizin. Bol pudra şekeri serperek servis edin.