Yağ çekmeyen çi (çiğ) börek tarifi: orijinal çi börek tarifi nasıl yapılır? Kıymalı çi börek harcı nasıl hazırlanır? Puf puf kabaran, çıtır çıtır çi börek hamuru nasıl yapılır? İşte karşınızda çi (çiğ) börek tarifinin tüm detayları...
Hamuru için:
- 500 g Söke Profesyonel Böreklik ve Boyozluk Un
- 2 adet yumurta
- 8 g tuz
- 200 ml su
İç Harcı için:
- 500 g dana kıyma, az yağlı
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 adet büyük boy domates
- ¼ demet maydanoz
- 8 g tuz
- 8 g karabiber
- 5 g pul biber
Kızartmak için:
- ayçiçek yağı
- İç Harcı için: Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan ve domatesi, kıyılmış maydanozu ilave edip güzelce karıştırın. Tuz, karabiber ve tercihen pul biber ekleyip güzelce harmanlayın.
- Hamuru için: Unu geniş bir kaba alın, ortasına bir çukur açın. Yumurtayı içine kırın, tuz ve suyu ekleyin, yavaş yavaş una yedirerek katı bir hamur elde edin.
- Ardından mutfak tezgahına alıp, pürüzsüz bir kıvam alana kadar elinizle toparlayın. Nemli bir bezin altında 20 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru eşit bezelere ayırın. Her bir bezeyi küçük bir daire şeklinde yuvarlayın ve tekrar nemli bir bezin altında 20 dakika dinlendirin.
- Her bezeyi merdane yardımı ile eşit büyüklükte ince olacak şekilde açın, ortasına hazırladığınız kıymalı harcı koyun ve yarım ay şeklinde kapatın.
- Kenarlarına çatalla iz verin veya elinizle kıvırarak şekil verin.
- Kızgın ayçiçek yağında rengi altın sarısı olana kadar kızartın. Kızarttıktan sonra havlu kağıdın üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Sıcak olarak servis edin.