Pasafora Tatlısı Tarifi

Yumuşacık, ağızda dağılan nefis Pasafora Tatlısı tarifi ile karşınızdayız. Pasafora aslında bir meyveli kurabiyedir. Bu meyveli kurabiyeyi şerbetleyerek bir tatlı haline getirebilir veya sadece kurabiye olarak tüketebilirsiniz. Pasafora tatlısı nasıl yapılır? Pasafora tatlısının şerbeti için gerekli malzemeler nelerdir? Bayram tatlılarına alternatif olacak, enfes lezzete sahip bu şerbetli tatlı tarifini evlerinizde kolaylıkla yapabilirsiniz! Tam kıvamında Pasafora tatlısı tarifinin tüm detaylarına gelin birlikte göz atalım!

Servis
3-4 Kişilik
Hazırlama
90 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

Kurabiye Hamuru için:

- 800 g Söke Pastalık Un

- 30 g kabartma tozu

- 8 adet yumurta

- 300 g toz şeker

- 100 g sıvı yağ

- 400 g Pınar Tereyağı, oda sıcaklığında

- 300 g toz Hindistan cevizi

- 300 g toz fındık

- 400 g tutti frutti meyve

 

Üzerine Sürmek için:

- yumurta sarısı

 

Şerbeti için:

- 700 ml su

- 700 g toz şeker

- 4-5 damla limon suyu

Hazırlanışı

- Un ve kabartma tozunun tamamı tezgaha dökülüp ortası havuz gibi açılır; yumurta, toz şeker, sıvı yağ ve oda sıcaklığında tereyağı koyulur.

- Unun etrafına toz Hindistan cevizi ve toz fındık serpilir.

- Hamur ortasından yoğurmaya başlanarak homojen bir şekle getirilir.

- Yoğrulan hamuru 5 dakika dinlendirdikten sonra arzu edilen büyüklükte porsiyonlanarak şekil verilip tepsiye dizilir. Üstüne yumurta sarısı sürülür ve videodaki gibi çatal çekilir.

- Ürünler 10 dakika dinlendirildikten sonra konveksiyonel fırında 165°C’de, taş tabanlı fırında 180°C’de 25-30 dakika pişirilir.

- Şerbeti için; su ve toz şeker kaynatılır, kaynayan şerbete 4-5 damla limon suyu sıkılır, bir dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.

- Fırından çıkan Pasafora tatlısı sıcakken, üzerine sıcak şerbet gezdirilir ve soğumaya bırakılır.  Afiyet olsun.

*Şerbet ölçüleri 1 tepsilik!!!

*Kurabiye Hamuru ölçüleri 2 büyük tepsilik!

*Dilerseniz kurabiye hamuru malzemelerini yarı yarıya düşürerek 1 tepsilik tatlı elde edebilirsiniz!!!

*Sıcak şerbet, sıcak Pasafora’ların üzerine gezdirilir!

*Kurabiye hamurunu +4°C’de 1 ay, -18°C’de 4 ay muhafaza edebilirsiniz. Dilediğiniz zaman buzdolabından çıkarıp kurabiye şekli vererek tatlınızı pişirebilirsiniz.

Tarifi Dinle