Yuvarlak ekmek tarifi: Pesto Soslu Roll Ekmek Tarifi nasıl yapılır? Son derece lezzetli kolay mayalı ekmek tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Bu iştah kabartan minik ve pofidik ekmeklere bayılacaksınız. Şimdi karşınızda yapımı kolay nefis mi nefis fesleğen aromalı roll ekmek tarifinin tüm detayları…
Hamuru için:
- 10 g kuru maya
- 30 g toz şeker
- 200 ml ılık su
- 1 adet yumurta
- 200 ml Pınar Süt
- 10 g tuz
- 60 g Pınar Tereyağı
- 1 kg Söke Turkuazı Taş Fırın Unu
İç Dolgusu için:
- 300 g Pınar Taze Kaşar Peyniri
Üzeri için:
- 50 g Pınar Tereyağı
- 60 g pesto sos
- Hamuru için bir mikser makinasına kuru maya, toz şeker ve ılık suyu koyup karıştırın. Mayanın aktif hale gelmesi için 10 dk bekleyin. Ardından un hariç diğer malzemeleri ilave edin. En son kontrollü bir şekilde unu ilave ederek karıştırma işlemini tamamlayın. Daha sonra hamuru tezgaha alıp toparlayın, üzerini örtün ve 30 dakika mayalanmaya bırakın.
- Mayalanmış hamuru eşit parçalara bölün. Hamurun ortasını açın. İçine rendelenmiş kaşar peyniri koyarak hamuru yuvarlayın. Fırın kabını eritilmiş tereyağı ile yağlayın. Hamurları birbirine değecek sıklıkta kaba yerleştirin.
- Üzeri için tereyağını eritin, pesto sos ile karıştırın. Pesto soslu karışımı ekmeklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin.
- Pesto soslu roll ekmek tarifi hazır, afiyet olsun.