Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis Tam Buğdaylı Ramazan Pidesi Tarifi! Çıtır çıtır pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz Tam Buğdaylı Ramazan Pidesi tarifi nasıl yapılır? Yumurtalı Ramazan Pidesi yapmanın püf noktaları nelerdir? Kolay ve lezzetli Ramazan Pidesi hamuru nasıl yapılır? Bol lifli Ramazan Pidesi yapmak için hangi malzemeler gerekir? Tam kıvamında, lezzetli mi lezzetli Ramazan Pidesi tarifinin tüm detaylarına gelin birlikte göz atalım!
Hamuru için:
- 500 g Söke Tam Buğday Unu
- 25 g yaş maya
- 400 g su
Üzeri için:
- 1 adet yumurta
- 10 ml su
- yulaf, haşhaş, çörek otu karışımı
- Unun tamamı tezgaha dökülür havuz şeklinde ortası açılır, yaş maya koyulur ve su ilave edilir. (su oda sıcaklığından biraz daha soğuk olmalıdır)
- Hamur homojen bir hale gelinceye kadar yoğurulur, gerekirse ara ara un ilave edilir. Yaklaşık 20-25 dakika üzeri kapatılarak oda sıcaklığında dinlendirilir.
- Dinlenen hamur ortadan ikiye bölünür, güzelce yuvarlanır ve tekrar 15-20 dakika dinlenmeye bırakılır.
- 1 adet yumurta çırpılarak 2 yemek kaşığı su ilave edilip karıştırılır. Dinlenen hamurlar un serpilmiş tezgaha alınır üzerlerine yumurta karışımı sürülür.
- Parmak uçlarınızla pide şekli verilir ve üzerlerine isteğe bağlı olarak (yulaf, keten tohumu, mısır, haşhaş, çörek otu karışımı) serpilir.
- Hazır olan pide hamurları un serpilmiş fırın tepsisine yerleştirildikten sonra 25-30 dakika mayalanmaya bırakılır, kabarması beklenir.
- Kabaran pide hamurları, önceden ısıtılmış 230-240°C fırında yaklaşık 18 dakika pişirilir. Afiyet olsun.