Zeytinli Grissini Tarifi

Çıtır çıtır nefis bir atıştırmalık tarifi: Zeytinli Grissini Tarifi nasıl yapılır? Yapımı son derece pratik grissini tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Tam ölçülü grissini hamuru nasıl yapılır? Evde zeytinli grissini yapmanın tüm detayları için hemen tıklayın!

Servis
3-4 Kişilik
Hazırlama
90 Dakika
Zorluk
Orta
Malzemeler

Zeytinli Grissini Tarifi Malzeme Listesi

- 10 g kuru maya

- 10 g tuz

- 30 g toz şeker

- 200 ml ılık su

- 60 ml zeytinyağı

- 80 g zeytin ezmesi

- 600 g Söke Tam Buğday Unu

Hazırlanışı

- Bir mikser makinasına, kuru maya, tuz, toz şeker ve ılık suyu koyun. 15 dakika mayanın aktif olması için bekleyin. Ardından karıştırmaya başlayın, içine zeytinyağı ve zeytin ezmesini ekleyin. Tam buğday ununu kontrollü bir şekilde ilave edin. Tüm malzemeyi güzelce karıştırın. Daha sonra hamuru tezgaha alıp toparlayın, üzerini örtün ve 30 dakika mayalanmaya bırakın.

- Yağlı kağıdı tezgaha yayın. Mayalanan hamuru ortasına koyun. Üzerine bir yağlı kağıt daha koyun. Merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın. Hamuru bir rulet veya keskin bir bıçak yardımıyla ince uzun şeritler halinde kesin. Şeritleri elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 

- Önceden ısıtılmış 180°C fırında, 10-12 dakika altları ve üzerleri kızarana kadar pişirin. Ardından dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifi Dinle