Hakkımızda
Ana Sayfa    |    Hakkımızda    |    Politikalar    |    Gıda Güvenliği Politikası

 

Gıda Güvenliği Politikası

Söke Değirmencilik SAN. ve TİC. A.Ş olarak ‘Güvenilir Gıda, Sağlıklı Yaşam’ sloganından hareketle gıda güvenliği politikamız aşağıdaki faaliyetlerimizi kapsamaktadır.





Bu bilinç ile Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi için faaliyetlerimiz:

  • Gıda güvenliği konusunda risk değerlendirmesi yaparak, iç ve dış hususlar değerlendirilerek ürünlerde hedeflenen sonuçlara ulaşmak için gerekli önlemleri almak.
     
  • Gıda güvenliği ile ilgili tüm yasal şartlara tam uyum sağlamak üzere, teknolojik, rekabetçi, pazarsal, kültürel, sosyal ve ekonomik ortamlar gıda savunması ve kirlenmesi gibi iç ve dış hususları göz önüne alarak bir sistem belirlemek.
     
  • İşletmede her bölümün katılımı ile bölüm hedeflerini belirlemek, hedefleri izlemek ve gözden geçirmek gerekli ise yeni hedefler belirlemek.
     
  • Gıda Güvenliği ile ilgili ulusal ve uluslararası yasal ve düzenleyici gerekliliklere uymakla birlikte gıda güvenliği ile ilgili müşteri ile üzerinde anlaşılan gereklilikleri karşılamak için sistem etkinliğini sürekli geliştirmek ve iyileştirmek.
     
  • Gıda Güvenliği sistemi için gerekli olan eğitimleri planlamak ve sistemin sürekliliğini ve iyileştirmesini sağlamak için gıda güvenliği kültürünün tam olarak yerleşmesini sağlamak.
     
  • Gıda Güvenliği bilincinin oluşması ve sürdürülebilmesi ve daha iyi hale gelmesi için gerekli sürekli iyileştirme faaliyetleri desteklemek.
     
  • Gıda güvenliği uygulamalarında ürünlerin özgünlüğü (gıda sahteciliği), güvenliği ve kalitesini korumada sürdürülebilirliği sağlamak.
     
  • Teknolojimiz, çalışanlarımız ve kalitemiz ile birlikte %100 sağlıklı, çevreye ve insana saygılı, kaliteli ve güvenilir ürünler piyasaya sürerek pazar liderliğini ve öncülüğümüzü sürdürmek.
     
  • Ürün güvenliğinin geliştirilmesi için yapılan tüm gıda güvenliği kültürü çalışmalarını desteklemek.
     
  • Müşteri ihtiyaç ve beklentilerini en hızlı ve en etkin şekilde karşılayarak müşteri memnuniyetini sağlamak, tüm çalışanların ortak çaba ve gayretleri ile kaliteli ürün üretmek.
     
  • Gıda zincirinde yer alan tedarikçi, üretim, müşteri ve ilgili birimler ile etkin bir iletişim kurarak gıda güvenliği standartlarını ilgili mevzuat çerçevesinde sürdürülmesini sağlamak.
     
  • İnsan tüketimi için kaliteli, güvenilir ve besleyici gıdaların üretilmesi, toplanması, işlenmesi ve dağıtımına yatırım yaparak, gıda kayıplarının ve gıda israfının azaltılmasına katkı sağlamak.
     
  • Yönetim sistemlerinin bünyesinde barındırdığı etkin yöntemlerle değerlendirilen gıda kaybı ve israfını azaltmak için belirlenen ölçülebilir hedefler ile ‘‘Tarladan Sofraya Stratejisini’’ sürekli iyileştirmek.